Monet Goyon 500 Supertourisme

20190915_CFM_weekend009-1
Monet Goyon K supertourisme 500 kop-zijklepper.
In het voorjaar van 2017 kreeg ik van Hans Devos van HDClassics te horen dat hij een leuke Monet Goyon uit Frankrijk had meegebracht een 500cc. Hij was nog onaangeraakt en daarmee nog redelijk in prijs. Ik kom Hans regelmatig op beurzen tegen en had al eens aangegeven dat ik wel een wat zwaardere Monet zou willen dan de lichte motoren.
Bij het eerste aanzicht was ik al verkocht, maar moest het thuisfront nog overtuigen.

Toen de aanschaf eenmaal daar was, is eerst het motorblok met hulp van Mark Nijhoff clublid van Club Franse Motoren (CFM) onderzocht. Het bleek nog niet eerder open te zijn geweest en in bijzonder goede staat te verkeren. Ik kon daardoor redelijk vlot aan de slag om er een Nederlands kenteken op te krijgen. Met wat hulp uit de CFM en eigen zoekwerk in het Boek de Monet Goyon deskundige Michel Gagnard kon ik een mooi boekwerk maken over de historie van dit type. De Motoclub Monet Goyon Koehler Escoffier (MCMGKE) heeft geholpen met de datering van frame en motornummer. Al deze informatie was goed genoeg om bij de Rijksdienst voor wegverkeer (RDW) het Nederlandse kenteken te verkrijgen.


De restauratie
De cosmetische restauratie kon beginnen. De vorige eigenaar was kennelijk overleden en een kennis had de motor verkoop klaar gemaakt. Dat was ook te zien aan de wijze waarop kabels aan elkaar geknoopt waren en de lak er nog net niet met de kwast opgezet was. Omdat het niet meer de originele lak was hoefde ik er geen zonde van te maken. De kleuren op de tank heb ik als uitgangspunt genomen om lak aan te maken waarmee spatborden en olietank zijn bewerkt. De lak op de tank is gepolijst en met 2K blanke lak overgedaan. Deukjes en kleine beschadigingen zijn niet weggewerkt maar geconserveerd. Na wat rondjes in de omgeving besloten we in 2018 met een aantal CFM clubleden mee te doen aan een week in de Auvergne. Na een proefrondje rond het meer durfde ik het aan om met de groep een rit te gaan meemaken. De motor was niet erg vlot. De oliepomp gaf te veel olie en dat geeft bij verbranding geen PK’s wel rook. Los van mijn traagheid wilde ook niemand achter deze schoorsteen rijden. Deze week heb ik het gehouden bij rondjes rond het meertje. In de winter van 2018 is de motor goed aangepakt. De oliepomp bleek niet goed in te stellen waardoor via goed googelen ik bij een handelaar de juiste pomp te pakken kreeg die perfect werkt. Er zijn nieuwe remvoeringen gemonteerd. De koppeling is gereviseerd net als de magneetontsteking. Deze was in 90 jaar ook niet vervangen. In 2019 zijn meerdere leuke ritjes gemaakt waaronder het CFM clubweekend in de achterhoek.

Ondanks dat de motor rijdbaar is ontbreken er nog een paar originele onderdelen zoals de juiste kast voor de primair ketting en de afdekplaat voor op de tank. Het juiste tandwiel voor de snelheidsmeter ontbreekt nog. De verlichting werkt alleen op een 12 volt accu die in de tas onzichtbaar is weggewerkt.

Tot op dit moment heb ik besloten de motor vooral rijdbaar te houden en niet óver te restaureren. Het chroomwerk is dan ook niet opnieuw verchroomd. De velgen zijn gebleven zoals bij aanschaf.