Monet & Goyon MG24

Terrot schakelpookJuni 2013
Een vakantie souvenir
Tijdens onze vakantie in juni 2013 in het zuiden van Frankrijk dronk ik koffie met een oude kennis Robert Guy en hoorde dat hij zijn van plan was vanwege gezondheid klachten afscheid te nemen van zijn motorfietsen. Oude franse motoren opknappen hield hem jaren bezig. Ik was zelf al een tijd aan het rondkijken om naast de motoren waarmee ik rij ook iets te hebben om aan te sleutelen. Een maand later stonden er een paar Franse motorfietsen in mijn garage. In dit verslag kan je volgen hoe het proces om deze deels gerestaureerde motor compleet en rijdend te krijgen verloopt.


Juli 2013
Na wat speurwerk heb ik een boek gevonden over de geschiedenis van Monet Goyon. Na wat lezen besloot ik dat een bezoek aan het Monet Goyon Museum in Melle de moeite waard moest zijn om de geschiedenis van de motor te achterhalen. Ondertussen had ik met museum directeur en restaurateur Michel Gagnaire via de mail al contact gehad. Hij berichtte mij dat mijn Monet inderdaad een MG24 was, maar dat deze niet van 1937 was zoals de carte gris aangaf, maar dat deze in 1931 gebouwd is. De MG24 is alleen in 1931 gebouwd.

September 2013
Het Monet Goyon Museum in Melle is zeer de moeite van het bezoek waard. Kijk wel even naar de openingstijden. Het is een privé museum. We hebben van Michel Gagnaire een geweldige rondleiding gehad.

monet goyon museum met michel gagnaire

monet goyon museum met michel gagnaire

Omdat de vorige eigenaar al veel aandacht aan de motor besteed had was het vrij eenvoudig om de motor aan de praat te krijgen. Een benzine slang werd aangesloten, wat zaken schoon gemaakt. Nieuwe 2takt brandstof in de tank en na wat prutsen liep de motor. Na enkele rondjes in de wijk achtervolgd door witte rook was een van de eerste ritten een rit naar de Lepelstraatse oldtimershow. Daarna is de Monet samen met de Griffon die inmiddels ook liep weer mee terug genomen naar Frankrijk. Ik had beloofd zodra de motoren werkten, ze een keer mee terug te nemen.
Tijdens de rit in de Tarn bleek de Monet wat minder betrouwbaar. De carburateur liet regelmatig de vlotterkamer overlopen en de 3e versnelling van de Terrot bak pakte niet (standaard had de monet een 2 versnellingsbak). Ik had al besloten dat tenzij ik bij toeval tegen een originele bak aan zou lopen deze Terrot bak te laten zitten.

De MG24 was ook een moeilijke starter. Bij Jan de Laat in Boxtel is de magneet opgesterkt. Het opnieuw winden van de spoel was niet noodzakelijk. Er was nog vonk genoeg. Daarnaast bleek de T spoel niet in Jan zijn machine te passen. De Gurtner carburateur is door het veel te vroeg overleden CFM clublid Wim Janse uit Oss aangepakt. Bij het ophalen liet hij zien dat het open luchtfilterje ook door hem was aangepakt. Wim had een origineel luchtfilter zelf nagemaakt.
In de zomer van 2019 besloot ik nadat ik een paar jaar niets aan de Monet gedaan had het werk weer aan te pakken. De brandstofleiding werd vervangen door koperen leiding op de juiste wijze gekruld zodat geen luchtbellen kunnen blijven hangen in de leiding. Het plastic benzinefilter verdween en van kopergaas heb ik er een gemaakt die paste bovenop de benzinekraan in de tank. Na bestudering van de cilinder en wat foto’s te hebben bestudeerd van originele motoren ontdekte ik dat daar een kleplichter moet hebben gezeten. Dat leidde tot een zoektocht. Via clublid Hans van der Greft heb ik een bijna passende Terrot kleplichter gevonden die nog aangepast moet worden. Het 2takt olietankje ontbrak nog en bleek lastig te vinden. Bij een magazijn opruiming van Hans Devos vond ik er een op zijn plank en vroeg enthousiast wat hij er voor wilde hebben. Toen ik zijn gezicht zag bleek het een onderdeel te zijn waarvan geen afscheid genomen kon worden. Ik mocht het gelukkig lenen om er een na te maken. Ik had zelf bij mijn lascursus al een poging gedaan maar dat was een beetje zwaar uitgevallen exemplaar geworden. Gelukkig had clublid Rene Wesselius naast tijd en zin vooral ook de skills om het te maken. In de winter van 2019-20 moet deze motor dan toch wel gereed en toer klaar raken.

Bij nadere inspectie van de motor staat op het motorblok Mark VI-A dat klinkt als een 250cc blok wat is geproduceerd in 1922 en 23. Een nadere bestudering van het carter zal de uitkomst moeten gaan brengen. Het maakt de motor alleen maar meer bijzonder.