Streetglide

Harley Davidson FLHXI Streetglide 2006 met een 2005 Bushtec Roadstar trailer.
FLHXI 1450 cc twincam met screaming eagle nokkenasketting spanner set, andrews nokkenassen en thundermax injectie. Unit om achterbrug stijver te maken om frame zwabberen te voorkomen. Black led koplamp, smoke led achterlicht, smoke richtingaanwijzers. Pauchco stuur en Corbin zadel. Uitlaten Vance & Hines Eleminator 400 met extra silencers. Vermogen ? genoeg, Maximum snelheid: niet relevant dat rij ik toch niet.

Streetglide 2006 in de folder
Nightglide
In september 2005 werden de nieuwe Harley modellen voor 2006 getoond. Nieuw was de streetglide. Een touring ontdaan van alle franjes, laag frame, kuip met een lage ruit. Van de Ultra die ik toen reed had ik de topkoffer gedemonteerd en een lage ruit gemonteerd. De streetglide zag er precies uit zoals ik mijn touring graag zag. Reden genoeg om eens goed te gaan kijken en te onderhandelen. Met een vriend reden we naar Harley World in Apeldoorn waar ik volgens hem moest kijken. Het werd een bijzondere gewaarwording. Ik kocht een motor uit de folder en ruilde mijn Utraglide in op basis van de foto’s op mijn website.
Eerste zit bij Harley World Apeldoorn

Deze Harley had bij aankoop meer chroom dan me lief was. De voorvork partij, valbeugel luchtfilterhuis en diverse andere zaken moesten bij aflevering al zwart gepoedercoated zijn. Met het toen recent verliez van mijn vader verkeerde ik niet in mijn vrolijkste periode. Daardoor koos ik toen voor ascessoires met de Willy G skull. De bushteck aanhanger die ik in 2005 gekocht had en in blauw grijs met gouden biezen van mijn Ultra was uitgevoerd moest in de zelfde black pearl kleur als de motor met ook een aantal willy G skulls, maar dan gespoten. Dat spuitwerk is door Arjan Monster van GL paints gedaan. Tevens zijn er passende achterlicht kapjes gevonden in transparant die door Arjan weer smoke gemaakt zijn met lak. De velgen zijn gespoten in de stijl van de Streetglide velgen.

Op de gotthard pas. Paucho stuur erop en de kofferverlengers uit de VS.
in 2009 heeft de motor geinspireerd door een reis door de USA waar veel baggers te zien waren een kleine metamorfose ondergaan. Er is een half apehanger stuur van pauchco opgegaan. In Las Vegas heb ik koffer verlengers gevonden en via Corbin een solo seat. het maakte de zithoogte lager en stuurhouding hoger en daarmee voor mij de perfect sturende fiets waarmee inmiddels meer dan 100.000 km mee gereden is in Europa.

Hosanna
Het is niet allen hosanna zoals wel vaker bij Harley voorkomt. Mijn Harley bleek ook last te hebben van de slechte serie nokkenas kettingspanners bij modellen tussen 2000 tot 2007. Dat ik daarvan via social media kennis moest nemen was erg, maar dat een dealer daar na door mij gevraagde inspectie laconiek op reageerde dat ik nog wel 20.000 kon rijden ging er niet in bij me. Overal begreep ik dat afhankelijk van rijstijl dit probleem zich tussen de 10.000 en 40.000 km voordeed. Mijn street had toen al 65.000 gelopen en dan nog eens 20.000 doorrijden? Nee dat ging er niet in. Bij gevolg een second opinion laten doen en daar werd vastgesteld dat de afgesleten binnenste kettingspanner op afbreken stond. Ik heb daarop maar direct daar de opdracht gegeven voor de reparatie en Central Classics met hun advies als klant achter me gelaten. Bij inspectie bleek er ook sprake van aantasting van de nokkenassen. Naast de Screaming eagle olie gevoed spannerset met nieuwe oliepomp met groter vermogen zijn er ook nieuwe Adrews nokkenassen ingegaan. Niet dat ik meer vermogen nodig had maar dat kwam er gratis bij. Omdat de motor nogal bokte bij stationair en vaker niet lekker op gas reageerde is ook de injectie vervangen door een systeem van Thundermax. Ik was wel een vakantiereis aan geld verder, maar had weer een fantastisch lopende fiets.

fotoshoot voor Bigtwin door Onno Wieringa
Is het dan allemaal niets?
Nee de Streetglide is een fantastisch rijdende HD waarmee ik heel veel fijne reizen door Europa gemaakt heb. In de winter van 2019 is de originele lak aangepakt bij GL paints. Wat beschadigingen weggewerkt en enkele delen opnieuw in de originele lak gespoten als dank voor de 100.000 km die deze jongen me gebracht heeft. Als het aan mij ligt komen er daar nog minimaal 100.000 bij.
Col d’Iseran in 2010

In 2020 zijn de Screaming Eagle uitlaten vervangen door een set Vance & Hines Eliminator 400 dempers met extra silencers. Al hadden de Screaming Eagles een mooi geluid, deze V&H zijn wat donkerder van geluid en door de dempers ook minder DB.

Met Michael en Rudy op de Grimselpas
Oude schoolvriend Peet van Bentem bij hem thuis in Valencia. 2007
2007, we werden weggestuurd door gewapende gendarmes, maar het lukte om eerst een foto te maken bij de Eifeltoren.

In de Afgelopen jaren zijn er veel plaatsen geweest waar we met de Streetglide geweest zijn. Bij voorkeur rijden we in de bergen maar bijna altijd door Frankrijk. Delen van de Routes de Grande Alpes, Bundesstrasse 500 in Zwarte Woud, Normandie en Bretagne. We gingen door het midden van Spanje tot aan Gibraltar. We bezochten de Pyrenee├źn, Gorges du Verdon, maar ook Jura en Vogezen en Dolomieten. Zwitserland is diagonaal meermaals doorkruist net als Oostenrijk en het Noorden van Italie en Sloveni├ź.
Dolomieten 2008
HD Dealer in Caen

[ngg src=”galleries” ids=”5″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″] fotos boven by ) Onno Wieringa voor Bigtwin fotoshoot

In 2007 met John en Mayo Polling naar de rally in Fuengirola. In 4 weken zo,n 7000 km.