Streetglide

Harley Davidson FLHXI Streetglide 2006 met een 2005 Bushtec Roadstar trailer.
FLHXI 1450 cc twincam met screaming eagle nokkenasketting spanner set, andrews nokkenassen en thundermax injectie. Unit om achterbrug stijver te maken om frame zwabberen te voorkomen. Black led koplamp, smoke led achterlicht, smoke richtingaanwijzers. Pauchco stuur en Corbin zadel. Uitlatgen screaming eagle (evo). Vermogen ? genoeg, Maximum snelheid: niet relevant dat rij ik toch niet.

Nightglide
Deze Harley had bij aankoop meer chroom dan me lief was. De voorvork partij, valbeugel luchtfilterhuis en diverse andere zaken moesten bij aflevering al zwart gepoedercoated zijn. Omdat ik niet in mijn vrolijkste tijdjperk verkeerde heb ik gekozen voor ascessoires met de Willy G skull. De bushteck aanhanger die ik in 2005 gekocht had en in blauw grijs met gouden biezen was uitgevoerd moest in de zelfde black pearl kleur als de motor met ook een aantal willy G skulls maar dan gespoten. Dat spuitwerk is door Arjan Monster van GL paints gedaan. Tevens zijn er passende achterlicht kapjes gevonden in transparant die door Arjan weer smoke gemaakt zijn met lak. De velgen zijn gespoten in de stijl van de streetglide velgen.

in 2009 heeft de motor geinspireerd door een reis door de USA waar veel baggers te zien waren een kleine metamorfose ondergaan. Er is een half apehanger stuur van pauchco opgegaan. In Las Vegas heb ik koffer verlengers gevonden en via Corbin een solo seat. het maakte de zithoogte lager en stuurhouding hoger en daarmee voor mij de perfect sturende fiets waarmee inmiddels meer dan 100.000 km mee gereden is in Europa.

Hosanna
Het is niet allen hosanna zoals wel vaker bij Harley voorkomt. Mijn Harley bleek ook last te hebben van de slechte serie nokkenas kettingspanners bij modellen tussen 2000 tot 2007. Dat ik daarvan via social media kennis moest nemen was erg, maar dat een dealer daar na door mij gevraagde inspectie laconiek op reageerde dat ik nog wel 20.000 kon rijden ging er niet in bij me. Overal begreep ik dat afhankelijk van rijstijl dit probleem zich tussen de 10.000 en 40.000 km voordeed. Mijn street had toen al 65.000 gelopen en dan nog eens 20.000 doorrijden? Nee dat ging er niet in. Bij gevolg een second opinion laten doen en daar werd vastgesteld dat de afgesleten binnenste kettingspanner op afbreken stond. Ik heb daarop maar direct daar de opdracht gegeven voor de reparatie en Central Classics met hun advies als klant achter me gelaten. Bij inspectie bleek er ook sprake van aantasting van de nokkenassen. Naast de Screaming eagle olie gevoed spannerset met nieuwe oliepomp met groter vermogen zijn er ook nieuwe Adrews nokkenassen ingegaan. Niet dat ik meer vermogen nodig had maar dat kwam er gratis bij. Omdat de motor nogal bokte bij stationair en vaker niet lekker op gas reageerde is ook de injectie vervangen door een systeem van Thundermax. Ik was wel een vakantiereis aan geld verder, maar had weer een fantastisch lopende fiets.

In de winter van 2019 is de originele lak aangepakt bij GL paints. Wat beschadigingen weggewerkt en enkele delen opnieuw in de originele lak gespoten als dank voor de 100.000 km die deze jongen me gebracht heeft. Als het aan mij ligt komen er daar nog minimaal 100.000 bij.

fotos boven by ) Onno Wieringa voor Bigtwin fotoshoot

In 2007 met John en Mayo Polling naar de rally in Fuengirola. In 4 weken zo,n 7000 km.