Motorrijder vriendelijke (slaap) plaatsen

Hieronder treft u hotels,campings en of eetgelegenheden aan waarvan mijn persoonlijke ervaringen goed zijn, waar je als motorrijder welkom bent.

Nederland
Raymondo Vlissingen, Op de Boulevard in Vlissingen, met voldoende parkeergelegenheid om de motor naast het terras in het zicht te parkeren. Eigenaar Jerry rijdt zelf ook HD. Er valt ook voor ritten met groepen goed te reserveren voor eten.

De Texashoeve Breda. Cafe Restaurant in recreatie omgeving aan de noordkant van Breda. bijzonder motorvriendelijk. Tijdens de Benelux Hog Rally 2007 is hier de wereld recordpoging meeste Harley Davidsons door de kroeg rijden gehouden. Er gingen die dag in 4 uur 809 HD`s door de Texashoeve.

Kogelvanger Breda. Thuisbasis van Hog Breda Chapter. Cafe Restaurant in de bossen van Galder. Ruime parkeergelegenheid. Goede plek om voor ritten te starten, lunchen of te eindigen.

Belgie
Eet cafe T Spoor Boekhoute, Gelegen net ten zuiden van Phillipine (Zeeuws Vlaanderen). Chantal en Philip hebben op een heel eigen wijze hun eet cafe met heksen en andere sinistere zaken aangekleed. Philip komt zelf nauwelijks meer aan motorrijden toe, maar bikers zijn welkom. Een heel leuke plek voor een lunchstop ook voor groepen. Wanneer je vooraf reserveert wordt gezorgd dat er ruimte gemaakt wordt om de motoren naast het terras te parkeren. Eten is prima voor een zeer redelijk bedrag.

Camping Benelux La Roche. Een camping in La Roche en Ardennes aan de rand van het dorp. Diverse jaren hebben wij met Breda Chapter hier ons familie weekend gehouden, waar we met een flinke groep motoren altijd welkom waren en zijn. Met de eigenaren valt veel te regelen zoals caravan huren, pension, of gewoon je tent opzetten bij elkaar. Wij konden er altijd onze “feesttent” ook kwijt.

Duitsland
Hotel Silberdistel Bij dit kleine hotel in het Zwarte Woud aan de B500 (Schwarzwaldhochstrasse) net voor Titisee Neustadt ben ik enkele malen geweest. Een hartelijke ontvangst zelfs toen ik druipend van de regen binnenkwam. Er is alleen ontbijt, maar er zijn 2 restaurants aan de overkant van de weg. In het dorp is nog meer. Op verzoek kan je je motor gratis in hun eigen garage om de hoek parkeren. De slaapgelegenheden zijn eenvoudig maar goed en schoon. De laatste keer in september 2009 betaalde ik €42,- voor een single kamer met ontbijt.

Hotel Zum Schiff Meersburg aan de Bodensee. Dit hotel is als een soort limburgse boerderij, met een binnenplaats waar je de motor kan parkeren. Wel vooraf boeken,want het is een drukke toeristische plaats. Het hotel ligt direct aan de Bodensee en aan het begin van het uitgaansgebied van Meersburg. Ontbijt prima evenals de slaapkamers en personeel. Ik ben er nu enkele malen geweest een prima plek.

Zwitserland
Hotel Alp Horn Interlaken. Eenvoudig hotel in interlaken vlak bij het station. eigenaar is zelf Harley Davidsonrijder. Eenvoudig ontbijtbuffet. Eigenaar haalde voor ons zijn overkapping achter het hotel leeg zodat de motoren droog en uti het zicht stonden. Ik kreeg zelfs zijn eigen motorhoes. Goed als je eisen niet te hoog zijn, en een biker welkom op prijs stelt zeker een aanrader.

Oostenrijk
Camping Poglitsch Faak am See Karinthie. Zeker de moeite waard wanneer je de European Bikeweek wil bezoeken en een campning zoekt vlak bij Harley village, Je kan te voet naar HD Village en je motor kan redelijk veilig achterblijven op de camping. Men is wel wat streng, maar dat geeft weer wel een stukje rust. De omgeving is natuurlijk geweldig om te rijden.

Hotel Maximillian Reutte Tirol. Goed Hotel, met mogelijkheid motor binnen te zetten. Ik ben er met een groep geweest. Geweldige omgeving om ritten te maken. Hotelvoorzieningen zijn prima evenals de ontbijt en diner mogelijkheden.

Frankrijk
Camping Les Peupliers Riviere Sur Tarn. Een echte gezinscamping, dus in de zomer veel kinderen. Camping eigenaar is motorsleutelaar en enkele gezinsleden zijn motorrijders. Diverse motorgroepen komen er door het jaar heen. De Gorges du Tarn is een fantastische omgeving om tochten te rijden. Op de camping zijn sta-caravans te huur (wel vooraf boeken). Je kan er simpel en goedkoop eten, zelfs ontbijt kan je er regelen. Wanneer je Frans spreekt kan je pas echt kennis maken met de klantvriendelijkheid van deze camping eigenaren. In ze zomer is het regime vrij streng, maar dat mag ook wel met zo`n honderd kinderen die vaak zonder toezicht lekker hun eigen gang gaan. Het is tevens een uitstekende camping om de rivier mee te leren verkennen zowel met de kajak als canadees. De tarn is voor beginners een leuke rivier met uitdagingen.

Hotel de L`Europe Straatsburg. Ik ben er nu enkele malen geweest. Dit hotel ligt midden in Straatsburg met de terrassen van Petit France op 50 mtr van het hotel. Boek vooraf zodat je de kleine parkeergarage(kleine vergoeding) kan gebruiken om je motor in te zetten. Ontbijt is prima, kamers en personeel ook. Eten kan je overal in de stad. Een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *