Motorrijder vriendelijke (slaap) plaatsen

Hieronder treft u hotels,campings en of eetgelegenheden aan waarvan mijn persoonlijke ervaringen goed zijn, waar je als motorrijder welkom bent.

Nederland
Vlissingen, Op de Boulevard in Vlissingen ligt (voormallg) Raymondo’s, met voldoende parkeergelegenheid om de motor naast het terras in het zicht te parkeren. Er valt ook voor ritten met groepen goed te reserveren voor eten. Het is begin 2020 van eigenaar gewisseld.

De Texashoeve in Breda bij de Asterdplas heet nu de Asterdhoeve. Cafe Restaurant in recreatie omgeving aan de noordkant van Breda. Was altijd bijzonder motorvriendelijk. Tijdens de Hog Benelux Hog Rally 2007 is hier de wereld recordpoging meeste Harley Davidsons door de kroeg rijden gehouden. Er gingen die dag in 4 uur 809 HD`s door de Texashoeve.

Eet Cafe de 7 Heuveltjes. Cafe/Restaurant aan de zuidkant van Breda en onder andere de uitvalsbasis van HD vriendenclub de Loud Grey Fellows.

Belgie
Eet cafe T Spoor Boekhoute, Gelegen net ten zuiden van Phillipine (Zeeuws Vlaanderen). Chantal en Philip hebben op een heel eigen wijze hun eet cafe met heksen en andere sinistere zaken aangekleed. Philip komt zelf nauwelijks meer aan motorrijden toe, maar bikers zijn welkom. Een heel leuke plek voor een lunchstop ook voor groepen. Wanneer je vooraf reserveert wordt gezorgd dat er ruimte gemaakt wordt om de motoren naast het terras te parkeren. Eten is prima voor een zeer redelijk bedrag.

Camping Benelux La Roche. Een camping in La Roche en Ardennes aan de rand van het dorp. Diverse jaren hebben wij met Breda Chapter hier ons familie weekend gehouden, waar we met een flinke groep motoren altijd welkom waren en zijn. Met de eigenaren valt veel te regelen zoals caravan huren, pension, of gewoon je tent opzetten bij elkaar. Wij konden er altijd onze “feesttent” ook kwijt.

Duitsland
Hotel Silberdistel Bij dit kleine hotel in het Zwarte Woud aan de B500 (Schwarzwaldhochstrasse) net voor Titisee Neustadt ben ik enkele malen geweest. Een hartelijke ontvangst zelfs toen ik druipend van de regen binnenkwam. Er is alleen ontbijt, maar er zijn 2 restaurants aan de overkant van de weg. In het dorp is nog meer. Op verzoek kan je je motor gratis in hun eigen garage om de hoek parkeren. De slaapgelegenheden zijn eenvoudig maar goed en schoon. De laatste keer in september 2009 betaalde ik €42,- voor een single kamer met ontbijt.

Hotel Zum Schiff Meersburg aan de Bodensee. Dit hotel is als een soort limburgse boerderij, met een binnenplaats waar je de motor kan parkeren. Wel vooraf boeken,want het is een drukke toeristische plaats. Het hotel ligt direct aan de Bodensee en aan het begin van het uitgaansgebied van Meersburg. Ontbijt prima evenals de slaapkamers en personeel. Ik ben er nu enkele malen geweest een prima plek.

Zwitserland
Hotel Alp Horn Interlaken. Eenvoudig hotel in interlaken vlak bij het station. eigenaar is zelf Harley Davidsonrijder. Eenvoudig ontbijtbuffet. Eigenaar haalde voor ons zijn overkapping achter het hotel leeg zodat de motoren droog en uti het zicht stonden. Ik kreeg zelfs zijn eigen motorhoes. Goed als je eisen niet te hoog zijn, en een biker welkom op prijs stelt zeker een aanrader.

Oostenrijk
Camping Poglitsch Faak am See Karinthie. Zeker de moeite waard wanneer je de European Bikeweek wil bezoeken en een campning zoekt vlak bij Harley village, Je kan te voet naar HD Village en je motor kan redelijk veilig achterblijven op de camping. Men is wel wat streng, maar dat geeft weer wel een stukje rust. De omgeving is natuurlijk geweldig om te rijden.

Hotel Maximillian Reutte Tirol. Goed Hotel, met mogelijkheid motor binnen te zetten. Ik ben er met een groep geweest. Geweldige omgeving om ritten te maken. Hotelvoorzieningen zijn prima evenals de ontbijt en diner mogelijkheden.

Frankrijk
Two Wheel Moorings is een B&B in Dun Sur Meuse net boven Verdun. Het wordt gerund door eigenaar Ian die van Engelse komaf is. De motoren staan in zijn garage en je kan er altijd vanuit binnen bij. Het is er heel relaxed zeker op het terras direct aan de Maas. In het dorpje Doulcon wat over de brug begint zit een goed Italiaans restaurant en in Dun zelf ook. Er is er altijd wel een open. Direct tegenover de B&B zit een klein cafe en een supermarktje. In Doulcon zit er op loopafstand ook een. De bedden zijn prima en het verblijf goed betaalbaar. Goed voor een stop tijdens je reis of als plek om de omgeving te verkennen met haar rijke WO 1 en 2 geschiedenis. Ian is op dat vlak ook een wandelende encyclopedie die je zeker raad kan geven voor een leuke trip of gaat zelfs mee. Ian is zelf enthousiast motorrijder. Wij zijn er al jaren gast zowel voor stops naar het zuiden als voor een langer verblijf

Hotel de L`Europe Straatsburg. Ik ben er nu enkele malen geweest. Dit hotel ligt midden in Straatsburg met de terrassen van Petit France op 50 mtr van het hotel. Boek vooraf zodat je de kleine parkeergarage(kleine vergoeding) kan gebruiken om je motor in te zetten. Ontbijt is prima, kamers en personeel ook. Eten kan je overal in de stad. Een aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *