BVR Groep houdt met deeltijd-WW leerlingen vast

BVR Groep houdt met deeltijd-WW leerlingen vast

Dankzij deeltijd-WW houdt de BVR Groep in Roosendaal alle leerlingen vast die nu in opleiding zijn. Voor in totaal 36 werknemers van BVR Bouw Roosendaal en BVR Bouw Breda heeft het bedrijf deeltijd-WW aangevraagd. Deze werknemers worden individueel opgeschoold in het scholingsplan van de bouwnijverheid. Verder krijgen zij een aanvulling op hun WW en gaat hun pensioenopbouw door. FNV Bouw & Infra en de BVR Groep vinden deeltijd-WW een goede manier om de kredietcrisis door te komen: “De BVR Groep is een gezond bedrijf met een goed gevulde orderportefeuille”, aldus algemeen directeur Ad Wirken.

“Het komt onder andere door de kredietcrisis dat geplande projecten voor een deel niet meer op elkaar aansluiten”, zegt directeur Ad Wirken. “Projecten worden verschoven. Daarom hebben we voor 36 werknemers deeltijd-WW aangevraagd. Het aantal werknemers dat feitelijk gebruik gaat maken van de regeling is minder groot. We verwachten dat de discontinuïteit niet meer dan drie maanden zal zijn, mogelijk zelfs korter.”

Regiobestuurder Daan Withagen van FNV Bouw & Infra is tevreden: “BVR is een gezond bedrijf. Daardoor is deeltijd-WW voor de overbrugging van het ontstane gat in de uitvoering gerechtvaardigd. We regelen ook goede scholing van de werknemers in deeltijd-WW, met hulp van het scholingsplan van de bouwsector ‘Bouw Door Leer Verder’. Verder is er de garantie dat werknemers na de deeltijd-WW doorwerken, zodat zij al hun oude WW-rechten weer opbouwen. Over aanvulling van het salaris en doorbouw van pensioenrechten hebben we ook goede afspraken. En heel belangrijk: BVR is in de regio actief als leerbedrijf. De twintig leerlingen die zij nu van het opleidingsbedrijf opleiden, blijven aan het werk. Daarmee levert BVR een bijdrage aan het tegengaan van de jeugdwerkloosheid.”

De betrokken werknemers zijn persoonlijk geïnformeerd door het bedrijf en de vakbond. Daan Withagen: “De meesten werken het liefste door. Maar ze ondersteunen deze maatregelen volledig.”

Leave Your Comment

Your email will not be published or shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »