Crisis blijft hard toeslaan – Hart van Nederland

De economische crisis blijft toeslaan. In de eerste tien maanden van dit jaar zijn er meer dan 6000 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat is een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Vooral in de bouw heeft de crisis grote gevolgen. Zo liggen grote projecten lange tijd stil, omdat er bijvoorbeeld door de crisis geen huizen worden verkocht. Daardoor is er weer geen werk voor de bouwvakkers en moeten de bouwbedrijven mensen ontslaan. Iedere dag gaan er dan ook vijf failliet. Dat betekent dat er van die bedrijven dagelijks 50 man op straat komt te staan.

Hoe dat voelt, weet ook de 54-jarige Sjak Aarts uit Veldhoven. Na 23 jaar bij hetzelfde bouwbedrijf, raakte hij een aantal weken geleden zijn baan als projectbegeleider kwijt. In deze economisch zware tijden op zijn leeftijd een nieuwe baan vinden wordt nog een hele klus.

Bron: http://www.hartvannederland.nl/nederland/2012/crisis-blijft-hard-toeslaan/#.UKFJPmOBNw8.wordpress

Leave Your Comment

Your email will not be published or shared. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.

Translate »