Griffon

Restauratie van de Griffon 676AS van 1956.
De Griffon is een merk van Peugeot. Deze Griffon 676AS is van 1956 en leek in originele staat. Bij het bijwerken van de sinaasappel lak bleek deze wel heel dunnetjes zodat polijsten geen optie bleek. Indien ik de kilometerteller moet geloven heeft hij slechts goed 2000km gereden. Het zou zomaar waar kunnen zijn.

Deze Griffon is in 2013 samen met de Monet Goyon MG24 en Motobecane Z56C naar Nederland gehaald. Ik had de drie motoren in één koop gekocht in het Franse Riviere Sur Tarn bij Robert Guy een kennis van ons. Vanwege gezondheid problemen had hij besloten zijn verzameling te verkopen. Ik had deze Griffon zeker meer dan 20 jaar eerder al bij hem zien staan in de schuur en was al onder de indruk van de wijd uitlopende spatborden die de zo typische jaren 50 vertegenwoordigen. De Griffon stond nog in het zelfde hoekje met alleen 20 jaar meer stof erop.

2013 op de aanhanger in Riviere sur Tarn met tientallen jaren stof erop.

De Griffon is een 175cc tweetakt motor. De motor is eerst rijbaar gemaakt en op kenteken gezet. Het was het plan er eerst een tijdje mee gaan rijden zowel in Nederland als terug in de Gorges du Tarn waar hij vandaan komt. Na wat schoonmaakwerk startte de motor opvallend vlot en na het afgeven van wat flink witte rookwolken viel er zowaar zelfs te rijden. Er moest nog wel ontdekt worden waar de versnellingen zaten en hoe de respons op de koppeling was.

Toch restaureren
Later die winter is de Griffon gedemonteerd. Als eerste moest de kickstarter worden aangepakt. Bij het aantrappen trapte deze te vaak door, waardoor het starten niet vlot ging. De eerste zoektocht op Leboncoin verliep moeizaam. Door te reageren op een advertentie van iemand die tandwielen verkocht in de omgeving van Sedan ben ik met Alain Lequi in aanraking gekomen. Hij had niet het tandwiel wat ik zocht, maar nadat hij begreep dat ik zelf geen zoekertje op Leboncoin kon plaatsen bood hij zijn hulp aan. Via Alain heb ik in de Pyreneeën het juiste onderdeel gevonden en een week later in huis. We zouden nog veel vaker contact hebben en uiteindelijk ook in Ranst afspreken.

De koppeling bleef een ellende en niet af te stellen. Zodra de motor in de 1e versnelling gezet werd vertrok deze. Op advies van een CFM clublid heb ik de koppeling met een daarvoor gemaakt gereedschap gedemonteerd. Wat al voorspeld was klopte. De koperen natte koppelingplaatjes waren aan de uiteinden niet allemaal recht. Op een aambeeld met een kunststof hamer zijn alle plaatjes netjes recht getikt. Na montage en de proefrit werkt de koppeling exact naar behoren.

Opa Tim
Ondertussen had ik tijdens een beurs in Malmedy “Opa Tim” leren kennen. Hij was gereedschap verkoper en stond daar op de beurs. Toen we aan de praat raakten bleek hij uit Oost Brabant te komen en leek een zelfde soort motor te hebben als mijn Griffon. Hij dacht er al 25 jaar aan om die te restaureren, maar kwam er niet aan toe. Een flinke tijd later toen ik hem in Rosmalen op de beurs sprak liet hij weten de motor te willen verkopen. Het leek mij wel een goed idee om een donormotor te hebben voor eventuele reserve onderdelen.

Doos vol onderdelen met de donormotor en een Nederlandse kentekenplaat, maar geen papieren.

Er zijn uiteindelijk nauwelijks onderdelen van de donormotor gebruikt behalve de tank, die uiteindelijk model gestaan heeft voor de restauratie. Julius van Gestel uit Zoersel werd via een CFM clublid aangeraden voor het spuitwerk. Na contact met Julus oftewel Sjuul, zelf ook verzamelaar was hij bereid de motor te spuiten zoals het voorbeeld. Om het logo met de hand te schilderen moest nog iemand gezocht worden.

De onderdelen staan klaar in de primer in het schuurtje van Julius.

Nog meer onderdelen
Bij Simon Poelma zijn nieuwe zwarte velgen met rvs spaken gemonteerd op de weer knap gemaakte naven. Bij Johan Boot zijn nieuwe zuigerveren besteld, zodat er zonder rookpluimen gereden kan worden. Het blok is goed gepolijst en de cilinder en carburateur bijgewerkt met de ultrasoon reiniger. Bij Bram Motoren heb ik voldoende draad kunnen vinden om met behulp van het elektra schema de motor opnieuw te bedraden. Het Schema heb ik gevonden in het boekje “Le Peugeot de mon Pére” waarin de jaren 50 Peugeot’s en Griffon staan beschreven.

De laatste stand van zaken van de griffon na volledige restauratie. Een paar keer trappen en hij loopt. In 2020 is de Griffon nog een paar dagen in de omgeving op pad geweest. Hij staat vooral het hele jaar binnen op zijn plaat te pronken.

Pronken op de plaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *