Suzuki GS500 Blackfighter

Michaels eerste motorfiets.

Na de verbouwing van een originele Kawasaki AR50 in een bijzondere streetfighter kon het niet anders dan toen Michael zijn motorrijbewijs haalde, dat er weer een project bike zou komen. Dit keer een Suzuki GS500 die we in wat erbarmelijke staat bij Motoport in Goes voor een zacht prijsje konden adopteren.

We hebben in enkele maanden tijd van een lelijke wat afgereden Suzuki GS500 een zwarte streetfighter gemaakt. Veel versleten onderdelen moesten (preventief) vervangen worden zoals veel lagerwerk, remschijven, ketting en tandwielen.
Uiteraard is er ook wel een en ander wat vastgeroest zat of afgebroken was gerepareerd worden.

De Suzuki in de staat zoals deze door Michael gekocht is in 2003.
In de garage het uit elkaar peuteren van de motor en in tasjes en zakjes doen van ieder onderdeel.
klaar voor poeder coaten

Zwart

Het frame is mat zwart ge-poedercoated. Het blok was technisch goed in orde en is na een goede onderhoudsbeurt schoongemaakt en matzwart gespoten.

De Tank en de diverse kappen zijn in hoogglans zwart gespoten om zo ondanks het gebruik van veel zwart toch accentverschillen te krijgen.

De grote ronde koplamp is vervangen door een kleine hoogglans zwarte stuurkuip en ook de knipperlichten zijn vervangen.

blok bijgewerkt en gespoten
De onderdelen zijn gestraald en klaar voor de poedercoater en spuiter.
klaarmaken voor coaten

Traanplaat

Tot slot is rond de originele uitlaat de chromen koker vervangen door een traanplaat versie. De nieuwe voetbeschermers en uitlaat koker breken het zwarte geheel van de Suzuki en geven de motor een Mad Max achtige uitstraling. Voor het maken van de koker rond de uitlaat konden we een beroep doen op de hulp van een lokale machine fabriek. Het was wel een werkje om de koker zo te rollen dat hij de juiste maat kreeg, maar ook nog van de rolpers af te halen was.

het eindresultaat
het monteren
Michael ziet het wel zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *