Sportster 1200

Harley Davidson Sportster custom 1200

Eind 2008 bleek Harley Davidson voor haar 105 jaar jubileum een aantal gelimiteerde en genummerde jubileum modellen op de markt te brengen. Iedere Harley-Davidson dealer kreeg van een aantal modellen slechts een exemplaar. Inmiddels waren onze zinnen gezet op deze 1200 Custom Anniversary. Het heeft even wat werk gekost om er een te pakken te krijgen maar uiteindelijk is deze er gekomen.

Om iets te kunnen vervoeren moest er een bij het jubileum model passende tas bij komen. Standaard was er niet veel bijzonders te koop. Daarom hebben we een zijtas op maat laten maken. Van deze tas is er maar een. William Ouwerling een zadelmaker en voormalig Harley rijder wis precies wat we zochten. Het is een op de WLA tas geïnspireerde tas, met daarin het anniversary logo gemaakt. Er zit een uitsparing aan de achterzijde voor de schokbreker om de tas zo dicht mogelijk tegen het spatbord te kunnen monteren. Vriend John Polling heeft de beugel om de tas te monteren gemaakt.

Met deze sportster zijn inmiddels al vele probleemloze kilometers gemaakt. In de Alpen op de Route Napoleon is in een souvenir winkeltje een keer de bergmarmot als mascotte toegevoegd.

Naar Liberater voorbeeld
Gorges du Tarn 2009
Gorges du Tarn