berichten

Monet Goyon MG 24 pagina aangepast

Motoren op de aanhanger bij Robert Guy in Riviere sur Tarn
De pagina met de Monet Goyon MG24 van 1931 is met wat tekst en plaatjes aangepast. Zo staan er nu ook de eerste foto’s met vorige Franse eigenaar Robert Guy op en het laatste kluswerk het maken en monteren van het olietankje waar oorspronkelijk tweetakt olie in bewaard kon worden.Monet & Goyon MG24

Restauratie update

De binnenzijde van de spatborden bewerkt met een speciale coating tegen steenslag en roest.

Met de motobecane zijn we weer wat verder, met het beige spuitwerk en bescherming tegen steenslag en roest.


Na in elkaar zetten van de onderdelen bleek nog wel wat te ontbreken
Met de nieuwe pagina van de Griffon 676 TC4 van 1952 is de restauratie van deze motor ook in beeld.


Beide projecten zijn te koop als project of na restauratie. Niet omdat ze de moeite niet waard zijn, maar het is niet de verwachting dat ik er veel mee zal rijden. Ik rij dan doorgaans op mijn Monet Goyon. Het is zonde dat dergelijke leuke motoren dan alleen staan te verstoffen. Dan kan er beter een ander plezier van hebben.

Aanpassingen website

Omdat ik liever in mijn schuurtje aan het sleutelen ben heeft het bijhouden van de website niet altijd de hoofdprioriteit. In de laatste weken van December 2020 heb ik er wat meer tijd in gestopt om een paar pagina’s wat verder uit te werken, zoals de Monet Goyon k500. Ook de pagina van de Griffon is aangepast en omdat ik de restauratie van de Motobecane weer heb opgepakt is deze ook aangepast.

Rit naar Faak am See september 2010

Reisverslag van de rit naar en terug van de European bike week in Faak am See van 4 -14 september 2010

Het was dit jaar derde keer opeenvolgend dat ik naar de European Bike week zou gaan. Naast Rudy en Michael waarmee ik vorig jaar naar Faak gereden ben, ging nu Annie ook mee. In ons achterhoofd zat toch nog het ongeval van Michael van vorig jaar na te spoken. Hij was op onze terugweg in de Plöckenpass net over de grens met Italië door een automobilist aangereden. Hij mankeerde gelukkig niets, maar zijn Buell raakte total loss. De reis dit jaar is gelukkig zonder serieuze mankementen verlopen.
Lees verder “Rit naar Faak am See september 2010”

De frisse rit,

Met het voorjaar in het hoofd en de aanmelding om naar het HD Euro Festival in Port Grimaud te gaan had ik een mooie route uitgezet om samen met Annie te rijden. Het plan was om op 1 mei te vertrekken. De eerste kilometers door België over de snelweg en dan zo snel mogelijk binnendoor via mooie Franse wegen en streken om via steile bergpassen uiteindelijk in Port Grimaud aan te komen. Daarna was een weekje Tarn gepland. Zoals vaak was de werkelijkheid iets anders maar daarmee niet minder interessant. Wat fris wellicht. Dubbel fris zelfs.
Lees verder “De frisse rit,”