Motobecane

nog zonder standaard dus even leunenDe motobecane Z56C 125 cc viertakt uit 1956 is in niet originele kleur en niet geheel compleet naar Nederland gehaald. Wel met origineel Frans kenteken, de carte gris en de Declaration de cession d’un vehicule het formeel verkoopbewijs in Frankrijk wat je in drievoud met de verkoper samen invult en waarvan een deel naar de prefecturen gaat.

Volg hier de stap voor stap restauratie, die wellicht met de zoektocht naar onderdelen best een tijd in beslag zal nemen.

In het Motobecane boek ” le Motobecane de mon père” (amazon.fr) heb ik gevonden hoe een originele Z56C Mobyclub er uit ziet. Het was erg fijn om op internet op een Motobecane forum een pdf van de originele handleiding en het onderhoudsboekje te vinden.
Hieronder een opsomming van de benodigdheden zoals op het eerste oog zichtbaar zijn:

Er zijn meerdere uitvoering. Deze heeft de kleine tank zoals die op veel Z uitvoeringen zit. Hij had alleen beige moeten zijn met grijze biezen.
De achterschokbrekers waarmee hij gekocht is zijn niet origineel en dus vervangen door de juiste
Het zadel leek origineel, maar de voorste bevesting beugel ontbreekt. Na het maken van de beugel werd bevestigd dat dit een zadel is voor de grotere tank. Na veel zoeken heb ik op Leboncoin het zadel met het juiste frame gevonden.
De gehele bedrading ontbreekt.
De voorvork cover en stofhoezen ontbreken.
Het stuur met handels is niet origineel en aangepakt door de juiste saker gas en koppelings handle te vinden op wat beurzen.
De standaard ontbreekt, maar is inmiddels gevonden. Doordat deze doorgezakt is moet daar nog wat aan gedaan worden.

Om maar een start te maken ben ik gaan zoeken op internet en vond al snel een rijwielgedeelte van een ouder type. Via een gezocht advertentie op marktplaats werd ik Brammotoren.nl gewezen die onderdelen zou hebben. Bij Bram is redelijk wat gevonden. Door het contact op beurzen is het een leuk contact geworden. Via een site van een Motobecane verzamelaar vond ik een mooie overzichtslijst van onderdelen van verschillende types die uitwisselbaar zijn.

Omdat ik de motor toch eerst een keer wilde horen lopen was een goede schoonmaakbeurt wel op zijn plaats. In de tank zat nog een bruine smurrie wat ooit benzine geweest is. Dat moest er eerst uit. Toen ik in de tank keek was het duidelijk dat deze eerst ontroest moest worden. In de carburateur zat ook zoveel vuil dat hij niet meer werkte. De carburateur werd als eerste aangepakt en na een halve dag werk liep alles weer gesmeerd en was ook de benzinekraan weer gangbaar gemaakt. De tank werd afgevuld met schoonmaakazijn die een week mocht intrekken. Na een week werd de tank uitgespoeld waarbij een fikse jampot bodem vol met roest uit de tank kwam. Na een inspectie binnenin zag de tank er al heel mooi uit maar het kon beter. De gefilterde schoonmaak azijn kon opnieuw worden gebuikt en ging er weer in.

Bij de oldtimer beurs in Rosmalen weer wat gevonden.
Na ontroesten met schoonmaak azijn wordt met brekerszand het laatste van binnen geschuurd.
Het motorblok is opgepoetst. De motor wordt weer terug opgebouwd om haar voor het eerst te laten lopen voordat de restauratie wordt afgemaakt.
Op een van de fotos is de donor fiets te zien die ik in Frankrijk in Normandie heb gevonden.

De restauratie van deze motor is na 2014 stil gevallen met de conclusie dat het beter is om niet meer motoren tegelijk te restaureren. Ik heb ook besloten om de motor weg te gaan doen. Het is nog niet duidelijk of dat in de huidige staat is of dat er nog wat meer opknapwerk gaat plaatsvinden.